Notícies

Quim Torra prendrà possessió del càrrec com a president de la Generalitat a aquest dijous al matí

Ho farà a Palau de la Generalitat en un acte sobri, breu i sense convidats, per primer cop des del 1980

L'objectiu segons Torra, és posar de relleu l'excepcionalitat política del moment, marcat per la vigència del 155, i també perquè tot el govern de Carles Puigdemont és a la presó o a l'estranger.
L'acte està supervisat pel govern de Rajoy. I igual com ja va fer Puigdemont, prometrà fidelitat a la voluntat del poble de Catalunya, sense fer esment ni a la Constitució ni al rei.
Un cop hagi pres possessió, Quim Torra haurà de constituir el nou govern; un executiu que podria restituir Jordi Turull, Josep Rull i Lluís Puig, per part de Junts per Catalunya. En canvi, no l'exconsellera d'Ensenyament Clara Ponsatí.

Per part d'Esquerra, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Carles Mundó, Meritxell Serret i Dolors Bassa també han rebutjat la seva restitució. Volen que els continuadors tinguin les mans lliures en la nova etapa. En canvi, no està clar què farà Toni Comín, que vol parlar amb Quim Torra abans de prendre una decisió.

El govern preveu crear comissionats per gestionar el dia a dia de les conselleries que depenguin dels consellers restituïts, tal com recull la Llei de la Presidència.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.