Notícies

"Quantes més?", l'editorial de la Miriam Garcia a l'Un Dia Més

Finalment, no ha pogut ser. El Senat argentí ha rebutjat la legalització de l'avortament. El projecte de llei despenalitzava la interrupció de l'embaràs fins a la setmana 14 de gestació, ampliant els actuals supòsits de violació i perill de salut per la mare. El text ja s'havia aprovat el mes de juny a la Cambra de Diputats, però no ha aconseguit superar l'última i definitiva fase parlamentària. Ara, a més, la iniciativa no es podrà tornar a presentar fins a l'any vinent.

Una llàstima que no hagi pogut ser. Que les dones argentines hagin de seguir arriscant la seva vida si volen avortar. Perquè la prohibició no farà que això deixi de passar. Només seguirà fent-ho insegur.

Un dels arguments dels contraris a l'avortament és que no es pot posar fi a la vida del nadó. Un nadó que encara no és tal. En canvi, no hi ha cap problema en què la dona que no vol tenir fills arrisqui la seva vida per tal de no tenir-lo. Donen més valor a una vida que no ha començat que a una altra que ja hi és.

La part positiva de tot plegat, però, és que el debat és al carrer. Que les joves (i no només les joves) argentines s'han fet seva la lluita i la reivindicació. I si no és ara, serà d'aquí a un any. O d'aquí a dos. Però no es pot frenar el progrés. I l'avortament s'acabarà legalitzant. Esperem, però, que sigui més aviat que tard.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.