Notícies

Ponts celebra la festa popular del ranxo

Un plat elaborat amb patates, pollastre, mongetes, verdures i altres

Ponts celebra la popular festa del ranxo repartint-ne unes 12.000 racions. Per a l'elaboració d’aquest àpat s'han comprat un total de 1.500 quilos d'aliments als diferents establiments de la localitat
Concretament, està elaborat amb pollastre, patata, mongetes i verdures, entre d'altres. Això sí, tots els productes s’han comprat als diferents establiments de la localitat.

La Tania Ramos explica que requereix moltes hores de foc i que ja fa molts anys que porta involucrada al ranxo. "S'ha d'estar moltes hores dins del foc. L'elaborem dos dies seguits. La màgia és que és en foc a terra. Fa uns 10 o 12 anys que hi estic involucrada però des de ben petita la meva àvia ja hi cuinava i jo l'ajudava".

Primer s’encén el foc a primera hora del matí per tal de cuinar el plat i posteriorment es reparteix entre tothom que ho vulgui, sempre i quan porti una olla o un altre recipient on posar-lo i una cullera. Aquesta tradició, molt estimada pels veïns i veïnes de la localitat, compta amb la participació de centenars de persones.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.