Notícies

Pelegrí assegura que la finca lleidatana de Mas de Melons serà un centre de referència d'aus estepàries

La iniciativa del Govern respon a les exigències de protecció ambiental de la Comissió Europea en compensació del canal Segarra-Garrigues

El Departament d'Agricultura ha presentat aquest dilluns el pla d’accions del 2014 que convertirà la Zona d'Especial Protecció de les Aus (ZEPA), de 1.300 hectàrees, en un centre de referència europeu de les aus estepàries, algunes de les quals han estat o estan en perill d'extinció, segons ha explicat el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí.

Segons Pelegrí, l'objectiu d'aquesta iniciativa és gestionar la protecció mediambiental que suposa consolidar una zona de protecció d'aus amb convivència amb un model d'explotació agrícola i ramadera. A més, assegura que la consolidació d'aquesta ZEPA permetrà l'aflorament d'iniciatives econòmiques vinculades a un turisme especialitzat en l'explotació de valors naturals, paisatgístics i culturals de la zona.

El pla d'aquesta ZEPA és de cinc anys i està dotat amb un pressupost de 450.000 euros. La iniciativa, que ha estat projectada pel zoòleg i naturalista Jordi Sargatal, forma part de les compensacions de l'impacte mediambiental de la construcció del canal Segarra-Garrigues i que preveu unes inversions de 100 milions d'euros en temes mediambientals.

Segons Sargatal, en aquesta zona hi residiran espècies com els esparvers cendrós, l'àliga cuabarrada, el xoriguer petit, el sisó, el torlit, la xurra, la ganga, el gaig blau, la terrerola vulgar, la terrerola rogenca, la trenca i el gaig blau. També hi ha la intenció d'aconseguir que vagi a residir en aquesta zona l'alosa becuda, que ara per ara està en extinció a Catalunya però que té algunes famílies residint en alguns terrenys de l'Aragó.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.