Notícies

PDeCAT, ERC, la Crida i el Comú de Lleida reclamen la retirada dels efectius de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que queden a la ciutat

Les formacions han registrat una petició a la Subdelegació del Govern espanyol

Els grups municipals del PDeCAT, ERC, la Crida i el Comú de Lleida han reclamen la retirada dels efectius de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil arribats a la ciutat per evitar el referèndum de l'1 d'octubre. Les formacions han registrat una petició a la Subdelegació del Govern espanyol.

La intervenció violenta d'aquests cossos el passat diumenge, afegit al fet que continuen allotjats a la ciutat quan ja ha expirat l'encàrrec que van rebre, han motivat aquesta petició. A més, els regidors afirmen que en els darrers dies s'han rebut denúncies de ciutadans sobre agressions, assetjament verbal i intimidacions per part d'alguns dels agents que romanen a la ciutat. Per aquest motiu, el regidor del Comú Sergi Talamonte demana també a l'equip de govern municipal que prengui alguna mesura.

Els regidors de les quatre formacions que han signat la carta han denunciat també els problemes que, afirmen, han tingut per accedir a la Subdelegació. En un primer moment, els efectius de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional apostats a la porta els ho haurien impedit. Després d'una estona de tensió, però, s'ha acabat autoritzant l'entrada dels vuit regidors, tot i que s'ha vetat a la premsa.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.