Notícies

Partidaris i detractors de l'abocador de Riba-roja marxen per defensar i denunciar el projecte

Les plataformes 'Riba-roja decideix', 'Almatret Net' i la 'Ribera Digna', s'han manifestat aquest diumenge en diferents punts de Ribera d’Ebre

Els veïns que donen suport a l’abocador de Riba-Roja han organitzat un esmorzar i han defensat que el projecte és l’únic pla de futur per contrarestar la despoblació que pateixen. A la vegada, el col·lectiu ha demanat "respecte" per la decisió municipal davant l'oposició de la comarca que en rebutja la instal·lació.

La portaveu de la plataforma “Riba-roja decideix”, Maria José Torres, ha dit que el projecte és "l'única" alternativa que tenen per frenar la despoblació i per poder obtenir ingressos per construir equipaments. "Només tenim aquest pla de futur, si no d'aquí a quatre anys l'escola tancarà i no es podrà fer el centre de dia per la gent gran. És això o Riba-roja està morta, volem ser un poble viu", ha argumentat Torres.

Les plataformes contràries, que han aplegat més d'una cinquantena de persones, han assegurat que es "revoltaran" davant aquesta "agressió" al territori i que faran tot el possible per aturar el projecte.

El portaveu de la plataforma “Almatret Net”, Francesc Gironès, ha explicat els motius del seu rebuig per l’abocador, ha reconegut que se'ls ha "caigut l'ànima als peus". "Està molt més avançat dels que ens pensàvem", ha afegit. Segons el seu parer, la tramitació del projecte s'ha fet "d'amagat" i obviant l'opinió del territori. "No ho volem deixar en herència a la canalla, ens revoltem i no pararem fins que això s'aturi", ha sentenciat Gironès.

Les dues mobilitzacions han coincidit momentàniament, sense que s'hagi produït cap confrontació. Alhora, els grups han anunciat que organitzaran noves accions de protesta. Entre elles, la plataforma “Riba-roja decideix” té previst manifestar-se a les portes del Parlament dimecres vinent i es volen reunir amb el Govern.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.