Notícies

Parra sobre les crítiques del català a la Paeria: "hi ha ganes de desgastar l'equip de govern d'una forma desmesurada

La regidora de cultura de la Paeria afirma que la decisió de poder fer les inscripcions per les activitats d'estiu que organtiza l'Ajuntament de Lleida tant en català com en castellà a través del wep municipal no es vulnera el Reglament d'Usos lingüístics de la Paeria. Diu que el català "no es toca"

La regidora de cultura a l’ajuntament de Lleida, Montse Parra, defensa la mesura de l’equip de govern d’ampliar els tràmits que es podran fer també en castellà a partir de la pàgina web de la Paeria. Parra ha dit que el català " no es toca" i acusa els partits l’oposició crítics amb la decisió d’utilitzar aquest tema per desgastar l’equip de govern. "Hi ha ganes de desgastar l'equip de govern d'una forma desmesurada", ha dit.

En concret a partir de la primavera les inscripcions per a les activitats d’estiu que organitza l’ajuntament es podran fer tant en català com en castellà a través de la pàgina web de la Paeria. L’equip de govern posarà en marxa aqueta mesura a petició del grup municipal de ciutadans. Parra afirma que no fan res que no es faci en altres ajuntaments, com ara Barcelona o Tarragona en una societat que aboga, diu, pel multilingüisme. Assegura, a més, que aquesta mesura no suposarà cap canvi en el Reglament d’usos Lingüístics de la Paeria. En aquesta línia la regidora considera les crítiques "exagerades i fora de mida"

Parra ha insistit que la informació estarà en català i, si l’usuari vol fer el tràmit en castellà, clicarà una icona per tenir aquesta possibilitat. També s'ha mostrat disposada a ampliar l’oferta del web en altres llengües, com ara francès o anglès, si hi ha demanda.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.