Notícies

"Paraula de Velasco", l'editorial del Jordi Sebastià a l'Un Dia Més

Deia ahir via Twitter, una de les persones que més en sap d’art, i concretament d’art sacre, jo diria que a tot l’estat, l’Albert Velasco, el següent:

“Avui m’ha trucat algú amb una informació que venia directa de Roma, d’una font directa. L’any vinent es jubila l’arquebisbe de Tarragona. Sabeu quin és el candidat per substituir-lo? L’actual bisbe de Barbastre-Montsó. Aragonès.”

Clar. Si aquesta informació arriba al curador del Museu de Lleida, estic convençut que hi ha molt de cert. Això significa, com diu el mateix Albert Velasco que, d'una banda, que és el segon bisbe provinent de Barbastre-Montsó que arribaria a Catalunya (Juan José Omella, nascut a la Franja i anterior bisbe de Logroño, és ara arquebisbe de Barcelona). Una manera de buscar resoldre el conflicte de l’art sacre en favor del jove bisbat de Barbastre, recordem, creat al 96-97, en una escissió del lleidatà. És evident que amb uns bisbes provinents, si m’ho permeten, de l’altra part, doncs la sensibilitat cap a l’Aragó canviarà. Sembla que el Vaticà pren clarament partit, si és el cas.

Però, a més, com diu el mateix Velasco, hi ha una part plenament política. Sembla que la conferència episcopal catalana no acaba d’agradar i molesta. Els bisbes catalans són la minoria a Catalunya. Roma no vol sorpreses amb el procés?

L’Església catalana, ja en els temps del franquisme, sempre s’ha mostrat molt clara en favor de les reivindicacions catalanistes. Potser no acaba d’agradar a tothom? I menys a la plaça de Sant Pere.

Comentaris

cando van a pedir el retorno de las obras que vendieron a los americanos?

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.