Notícies

Multa de 417 euros per al professor del Gili i Gaya de Lleida que va dir a classe que l'homosexualitat era antinatural

ACN

Igualtat considera que es tracta d'una infracció lleu que vulnera els drets del col·lectiu LGTBI

El professor de l'Institut Gili Gaya de Lleida que va dir a classe que l'homosexualitat era antinatural haurà de pagar una multa de 417 euros. La direcció general d'Igualtat va obrir un expedient per aquests fets, i ha resolt que es va tractar d'una infracció lleu que vulnera els drets del col·lectiu LGTBI.

Els fets van tenir lloc al juny, durant una classe de Filosofia a alumnes de 4t d'ESO. Les paraules del professor, que van ser enregistrades a través d'un telèfon mòbil, van tenir el seu origen en un debat sobre l'amor: el docent s'hi va referir només en la relació afectiva entre un home i una dona i, quan un alumne li va preguntar sobre l'amor entre persones del mateix sexe, el professor li va respondre que l'homosexualitat era antinatural, i ho va comparar amb ser coix o borni. També va dir que l'homosexualitat no hauria d'existir i que s'està imposant la creença que cal respectar els homosexuals.

Els comentaris van generar protestes entre els alumnes, que van abandonar l'aula, i també una allau de reaccions i concentracions de rebuig per part de diverses associacions. El professor, de 64 anys, va acceptar les irregularitats que havia comès i va demanar perdó als estudiants.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.