Notícies

Moya (ECP) creu que no tenir grup propi al Congrés no perjudicarà la sobirania de la seva formació

Ua1 Ràdio

El diputat lleidatà justifica la decisió de no haver presentat finalment la proposta de grup propi i adherir-se al grup de Podem per les escasses probabilitats d’aconseguir-lo

El diputat d’En Comú Podem per Lleida, Jaume Moya, creu que no tenir grup propi al Congrés no perjudicarà la voluntat de la seva formació, ja que tindran llibertat de vot i sobirania. Moya justifica la decisió de no haver presentat finalment la proposta de grup propi i adherir-se al grup de Podem per les escasses probabilitats d’aconseguir-lo.

En declaracions a Ua1, el diputat ha explicat que considera que allò just seria que la seva formació tingués un grup propi, ja que compleixen els requisits per tenir-lo, però la decisió final la té la Mesa del Congrés. Per aquest motiu, van decidir unir-se al grup de Podem i les Marees gallegues, ja que si els rebutjaven el grup propi haurien d’haver-se quedat al grup mixt, i això, segons el diputat lleidatà, els hagués condemnat a la invisibilitat. Tot i això, Moya afirma que aquesta unió els donarà veu pròpia i visibilitat.

Moya també ha criticat que ERC i Democràcia i Llibertat, que no van assolir els vots necessaris per tenir grup propi, l’acabaran aconseguint, mentre que En Comú Podem, que va ser la força més votada a Catalunya i va assolir el 15% de vots necessari en les quatre demarcacions catalanes, no el tindrà.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.