Notícies

Mas reconeix que al procés "li falta una mica de gruix"

L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, en declaracions a UA1, ha dit que en aquest moment no es planteja encapçalar una llista electoral. Tot i això considera que "tampoc es pot dir mai que no al 100%"

Artur Mas reconeix que al procés li falta gruix. L’expresident de la Generalitat ha assegurat que no es planteja encapçalar una llista electoral, sigui l’escenari que sigui, però tampoc ho descarta. Ho ha dit als micròfons d’UA1 Ràdio.

L’expresident de la Generalitat considera que l’independentisme ha crescut molt en els darrers anys, però que li falta convèncer més persones. Mas ha fet referència al darrer baròmetre del govern català on, tot i l’ajustat resultat entre les dues opcions, el NO sortia com a guanyador. Creu que cal seguir fent feina: "li falta una mica de gruix, que vol dir de gent a favor. Sempre que surten les enquestes a favor de l'independentisme de Catalunya, sempre estem frec a frec el sí i el no i mai passem del 50% del sí. És el que hauríem de fer en algun moment si volem assolir aquest objectiu. L'objectiu està clar, volem un estat català, volem les eines d'un país així. Per poder tenir aquestes eines s'ha de tenir molta força, molta musculatura, molt gruix i molta majoria social. Hem avançat molt però no n'hi ha prou, hem de convèncer més persones".
Pel que fa al seu futur polític, tot i que no es planteja en aquest moment encapçalar cap llista, no ha tancat del tot les portes : "jo no m'ho plantejo, no hi ha una voluntat explícita per part meva de fer una cosa així, de tornar-me a presentar. Ja ho he fet moltes vegades, ha he estat President de Catalunya i, per tant, no m'ho plantejo com una cosa personal. Ara, de la mateixa manera que dic que no m'ho plantejo, tampoc es pot dir mai que no al 100%. Es veurà una mica com evoluciona el país, de si arribem a tenir estat català o no, jo espero que sí. Depenent dels escenaris que s'obrin, doncs ja veurem però jo en aquest moment no m'ho plantejo".

Sobre la realització d’un referèndum a Catalunya, Mas creu que per tal que no es vegi com un nou 9N cal que la resposta es pugui resoldre amb un SI o un NO. També, apunta, que tingui un resultat jurídicament vinculant.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.