Notícies

Maria Burrel, candidata de Cs al Congrés per Lleida: "No s'hauria d'utilitzar l'art amb finalitats polítiques com s'ha utilitzat per part de Catalunya"

Ua1 Lleida Ràdio

En el marc del conflicte per l'art de Sixena, la cap de llista taronja també està d'acord amb les sentències judicials i l'execució provisional

La candidata de Cs al Congrés per Lleida, Maria Burrel, diu que "no s'hauria d'utilitzar l'art per fer política". Considera que això és el que ha fet Catalunya en el conflicte per l'art de Sixena.

La candidata taronja, que és historiadora de l'art, creu que en els darrers anys la relació entre Catalunya i l'Aragó ha estat "complicada" per aquest assumpte. En una entrevista a Ua1 Lleida Ràdio ha afirmat que "l'arrel del problema ve de lluny", i també que considera que el govern català no ha actuat com tocaria. "Sóc historiadora de l'art i tinc una mica d'informació al respecte, i penso que no s'hauria d'utilitzar l'art amb finalitats polítiques com s'ha utilitzat per part de Catalunya", assegura.

Burrel afirma també que està d'acord amb les sentències judicials i amb l'execució provisional de la sentència, que va suposar el trasllat de les obres del Museu de Lleida al Monestir de Vilanova de Sixena.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.