Notícies

Manifest en defensa del català a la Franja després de l'anul·lació del reconeixement legal pel govern d'Aragó

El promou el Moviment Franjolí per la Llengua, que reclama un estatus digne i una consideració apropiada per la llengua pròpia de la Franja

El Moviment Franjolí per la Llengua, que defensa a la xarxa la llengua catalana, pròpia de la Franja, ha promogut un manifest per buscar el suport d'entitats i associacions. Volen un estatus digne, una consideració apropiada per a la llengua de la Franja i l'implement de polítiques lingüístiques que duguin a la plena normalització a l'escola, institucions i espais públics.

El Moviment Franjolí per la Llengua ha promogut el manifest davant l'anul·lació per llei de les Corts aragoneses de l'esment que es feia al català com a patrimoni cultural. També pels fets ocorreguts en una escola de Mequinensa (Baix Cinca), on els informes d'avaluació de l'alumnat deien a l'assignatura de català com a ''Llengua oriental''. Segons el Moviment, el fet ocorregut a Mequinensa no és casual, per molt que el govern d'Aragó l'hagi atribuït a una ''errada informàtica''. Per ells respon a una ''calculada operació de descrèdit i negació de la llengua pròpia de la Franja, que és el català.

El Moviment convida a totes les entitats, col·lectius i persones que defensin la llengua catalana, de la Franja i de la resta del domini lingüístic, a denunciar aquests fets i sumar esforços per revertir la situació.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.