Notícies

Majoria absoluta independentista a Lleida

Junts per Catalunya guanya les eleccions a Lleida amb 6 diputats. ERC és la segona força amb 5 escons, i Ciutadans arriba als 3. El PSC manté el seu representant.

Els socialistes aconsegueixen col·locar Òscar Ordeig mantenint la representació, cosa que no ha aconseguit la CUP amb Mireia Boya al capdavant, que queda fora de l'hemicicle. Tampoc el PP amb Marisa Xandri, que no tornarà al Parlament. Ciutadans arriba als 3 representants, èxit dels taronges. Entren els dos anteriors diputats, Jorge Soler i Javier Rivas, i un de nou, David Bertran, l'aposta jove de l'equip de Soler.

Els qui van formar la llista de Junts pel Sí a Lleida incrementen un diputat, arribant als 11 pels 10 de 2015.

Junts per Catalunya, sorprenentment segons les enquestes, és la guanyadora i arriba als 6: repeteix Josep Maria Forné i Marc Solsona, alcalde de Mollerussa, també tornarà a ser diputat. Entraran Immaculada Gallardo i qui era director de la fundació Orfeó lleidatà, Xavier Quinquillà. I encara, també anirà a l'assemblea catalana la directora de l'IEI, Montse Macià, i la periodista aranesa Anna Geli.

Esquerra Republicana, amb l'exconsellera Meritxell Serret a Brussel•les al capdavant, serà diputada. Bernat solé, l'alcalde d'Agramunt, que ha fet la tasca de portaveu en aquestes eleccions, també ho serà. Gemma Espigares, Francesc Vilaplana, i la nostra tertuliana i alcaldessa de Vilanova de l'Aguda, Montse Fornells, torna a repetir escó.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.