Notícies

"Més llistes que votants", l'editorial del Jordi Sebastià a l'Un Dia Més

ACN

Hi ha més llistes que votants. A Lleida hi haurà 14 llistes, de cara a les eleccions estatals del 28 d'abril. Una xifra que mostra que la participació activa en la política sembla que és un fet al territori. Ara, jo em pregunto si el votant sap el nom dels candidats al territori. Aquesta pregunta la podríem fer també en l'àmbit de la política municipal, sobretot de les ciutats.

Quina part del vot va a parar a una llista pel nom de la llista, i no pel nom del partit que hi ha darrere, o quin part del vot va a parar, realment, al cap visible a l'àmbit general?

En un moment tan mogut com aquest el nom que encapçala la llista des de Madrid o Barcelona sembla que serà més definitori que el nom local.

Sempre hi ha excepcions, però si fem l'exercici de preguntar al carrer qui serà el cap de cartell a Lleida per a les properes 3 eleccions, potser ens emportaríem una sorpresa. Com a mínim, alguns, els qui vivim el dia a dia d'això de la política.

Evidentment no es pot dir en tots els casos. Alguns són més populars que altres. O, fins i tot, algú es podria portar la sorpresa d'adonar-se que el líder local és més famós que el partit... Bé, tot són suposicions. Coses que es pensen abans d'eleccions.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.