Notícies

Més d'un centenar de ramaderes i agricultores s'han adherit a l'associació de Dones del Món Rural en el seu primer mes de vida

Associació de Dones del Món Rural, Pageses i Ramaderes de Catalunya

L'entitat té com a objectiu dotar de més representació i visibilitat a les dones del sector

110 ramaderes i agricultores formen la recentment creada Associació de Dones del Món Rural. Una xifra que, segons la presidenta de l'entitat, Dolors Català, "són les que fan la DUN, tenen terra o una explotació ramadera en propietat, però no són totes les que treballen ni molt menys", ja que el sector femení suposa un 20% del sector.

És per aquest motiu que neix l'Associació, amb l'objectiu d'aconseguir més representació i visibilitat per a les pageses i ramaderes. En aquest sentit, Català recorda que "la feina que fa la dona a l'explotació agrària acostuma a ser la mateixa que fa l'home, o diferent, però tan important com la que fan ells". L'Associació també busca reivindicar més titularitat de dones en les explotacions agràries, més formació i més empoderament.

L'Associació de Dones del Món Rural, creada el passat mes de gener, farà la seva presentació oficial al Palau de la Generalitat el pròxim 5 de març.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.