Notícies

Més del 50% dels treballadors de Lleida no tenen formació o només tenen el graduat escolar

Creu Roja Lleida

El principal repte dels empresaris lleidatans és apostar per invertir en els sectors emergents, amb poca presència a la demarcació

Més del 50% dels treballadors de la demarcació de Lleida no tenen formació o només tenen el graduat escolar. Així s'ha posat sobre la taula en el marc d'una jornada, organitzada per La Caixa i Creu Roja, on s'ha analitat la situació actual del mercat laboral a Lleida.

Segons el director dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Lleida, Joan Santacana, el principal repte dels empresaris lleidatans és apostar per invertir en els sectors emergents. La tecnologia, la logística o la creació d'experiències d'oci i turístiques són els camps que més poden créixer en el futur, però la seva presència a les comarques de Lleida és molt baixa. "Bàsicament, la creació d'ocupació estarà vinculada a aquests sectors", apunta Santacana, que afegeix que "s'hauria d'apostar per aquí". Per contra, explica, "l'estructura del nostre territori està molt basada en sectors tradicionals, com l'agricultura, la construcció o l'hostaleria. Són sectors que no estan en declivi i podran mantenir un nivell d'ocupació concret, però és difícil que es produeixi un creixement".

Pel que fa als reptes dels treballadors, Santacana afirma que les empreses valoren cada cop més els coneixements transversals, i aquest és un factor que caldrà tenir en compte en el futur. "Cada cop faran falta més treballadors que tinguin més coneixements que els permetin adaptar-se a diferents situacions. Competències transversals que els permetin fer més fàcil el canvi: capacitat de treballar en equip, adaptabilitat a noves situacions, disposició a noves formacions..."

La demarcació de Lleida va tancar el 2017 amb prop de 22.000 persones inscrites a l'atur.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.