Notícies

L'opinió sobre l'inici de l'Any Granados d'Antoni Soliva, President de la Fundació Orfeó Lleidatà

Avui es donarà el tret de sortida de l’Any Granados que servirà per commemorar el centenari de la seva mort (1916) i el 150è aniversari del seu naixement (1867). Lleida retrà el merescut homenatge a la figura del músic Enric Granados, rememorant i impulsant la seva obra, recordant la seva figura i divulgant el seu llegat.
El genial músic lleidatà ja va viure una mena de globalització cultural amb reconeixements en el triangle Barcelona-París-Nova York, establint lligams amb músics coetanis com Ricard Vinyes, Pau Casals, Albéniz, Ravel, Fauré, Debussy, etc. Una vida intensa i frenètica, i una mort de pel•lícula quan retornant d’assaborir l’èxit de Goyescas a Nova York, el seu vaixell, el Sussex, va ser bombardejat i enfonsat per un submarí alemany al Canal de la Mànega.
Aprofitant la seva internacionalització en vida, ara és hora de realitzar un projecte global, de difusió i redescobriment de la seva obra. I impulsat des de Lleida. En aquest Any Granados ens hi sumem tots, les institucions i les entitats culturals i musicals, passant per la família del músic, els divulgadors i els educadors, per tal d’arribar a generar interès per la personalitat cultural, artística i humana de Granados.
Aquest interès ha d’arribar a tothom, fent un esforç en la divulgació de l’obra i la persona, i incidint en l’àmbit educatiu i pedagògic, a les escoles i al carrer, aconseguirem que la gent de Lleida conegui i gaudeixi del seu llegat musical.

ANTONI SOLIVA
President de la Fundació Orfeó Lleidatà

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.