Notícies

L'opinió de l'advocat Enric Vicente, avui sobre la donació de medul·la

Ua1 Lleida Ràdio

Avui no parlaré de política.

Avui fa uns anys que la meva filla va rebre un trasplantament de medul·la, pel tractament de la leucèmia limfoblàstica que patia.

En primer lloc, vull dir que ara es troba totalment recuperada. Aquesta experiència vital em va posar en contacte amb un món que desconeixia totalment. La gran professionalitat del personal sanitari de la Vall d'Hebron, on la varen tractar, és una prova que estem en un país on, malgrat tot, la sanitat funciona. També vull reconèixer la gran tasca que fa la Fundació Carreras, no sols en la investigació, sinó també en la difusió i gestió de les xarxes mundials de donants.

La leucèmia, no fa gaires anys, era una malaltia amb poques possibilitats de curació. Avui en dia, els percentatges d'èxit són importants. I aquest increment en les expectatives de vida dels malalts és, en bona part, gràcies als donants de medul·la. La inscripció com a donant és fàcil i, en el cas d'haver de fer-la, la donació en si és com una donació de sang, amb alguna preparació prèvia.

Permeteu-me que empri avui aquest petit espai de ràdio per encoratjar-vos a fer-vos donants de medul·la, que servirà a la curació de més malalts de leucèmia.

Gràcies a tots per l'atenció.

Enric Vicente, advocat

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.