Notícies

L'opinió de l'advocat Enric Vicente, avui sobre la crisi dels refugiats

Ua1 Lleida Ràdio

L'estiu és la temporada alta de les arribades d'immigrants a les costes europees. Lògicament, els països més vulnerables són els països del sud: Grècia, Itàlia, Malta i Espanya.

Les situacions de guerres en països com Síria, Afganistan, Sudan del Sud i altres d'Àfrica i Àsia han afegit als moviments migratoris per raons econòmiques els refugiats polítics.

Fins ara l'opulenta Unió Europea ha fet ulls clucs al problema. Primer es mira cap a un altre lloc, per no veure la dimensió del drama humà. En segon lloc es va subornar a Turquia perquè fes de tap, allunyant el problema de les nostres fronteres. I ara què?

Europa, l'Europa Unida defensora dels drets humans, és totalment inoperant. I encara més greu, hi ha un increment electoral de partits xenòfobs, que compliquen enormement la cerca d'una solució, o si mes no l'establiment d'una política d'un marc d'actuació comú, sobre la base d'actuacions humanitàries.

Espanya ha fet gestos com l'acollida dels vaixells Aquarius i Open Arms. Però, de cara a la solució del problema, és una gota en l'immens Mar Mediterrani. Tot segueix igual. Estem donant una solució als que varen arribar en aquests vaixells, i als que creuen l'Estret cada dia els apliquem una altra.

El problema és greu. Ens hem acostumat a sentir a les notícies els morts de cada cap de setmana, les pasteres que s'han rescatat, com l'informe de les retencions de trànsit en l'operació tornada.

L'Europa civilitzada no pot aguantar més aquesta tragèdia. Podem fer més, hem de fer molt més. Quan comencem?

Enric Vicente, advocat

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.