Notícies

L'opinió amb Jaume Añé USTEC•STEs (IAC)

En defensa de la democràcia i del dret a l’autodeterminació
En els principis fonamentals de la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) de la qual forma part USTEC•STEs, hi figura en un lloc destacat la defensa de les llibertats, individuals i col.lectives, i de la democràcia com a sistema d’organització política. Per aquest motiu, i d’acord amb el que recull la Carta de les Nacions Unides, reivindiquem explícitament el dret a l’autodeterminació de tots els pobles i, en conseqüència, que el futur polític de Catalunya correspon decidir-lo als ciutadans i ciutadanes d’aquest país.
És per això que denunciem el processament judicial dels responsables de la consulta popular -l’anomenat procès participatiu- celebrada el 9 de novembre de 2014 perquè considerem que el govern de l’Estat espanyol no busca la resolució del conflicte amb Catalunya per la via política, que és la que correspon, sinó que fa servir la repressió judicial i l’amenaça com a únic mitjà per avortar i impedir el dret legítim del poble català a decidir el seu futur.
El processament judicial contra l’expresident de la Generalitat i dues de les seves conselleres en l’anterior govern, busca només la condemna exemplaritzant de totes aquelles persones que proposen resoldre les situacions de conflicte per la via democràtica i pacífica d’expressió de l’opinió de la ciutadania per mitjà de les urnes. Per tots aquests motius, USTEC•STES i la Intersindical Alternativa de Catalunya han donat ple suport i recolzament a les mobilitzacions del passat dia 6 de febrer davant del TSJC en defensa de les llibertats i la democràcia.
Això no obstant, aquestes organitzacions sindicals no entenen per què no han rebut resposta a la seva petició de formar part del Pacte Nacional pel Referèndum convocat pel President de la Generalitat -successor del Pacte Nacional pel Dret a Decidir- al qual es van adherir en el seu moment. Per la seva tradició inequívocament democràtica i de defensa del dret a l’autodeterminació dels pobles, USTEC•STES i la IAC consideren un menysteniment injustificable el fet de no haver estat convocats a aquestes reunions en les quals es treballa de manera transversal per la consecució d’un pacte amb l’Estat que faci possible la convocatòria d’un referèndum vinculant d’autodeterminació del poble català.

Jaume Añé
USTEC•STEs (IAC)

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.