Notícies

Lleida necessita mà d’obra qualificada al sector de la construcció

Ua1 Lleida Ràdio

En els darrers anys, els contractes a persones majors de 60 anys s’han incrementat gairebé un 8% en aquest àmbit

Lleida necessita mà d’obra qualificada al sector de la construcció. En els darrers anys, els contractes a persones majors de 60 anys s’han incrementat gairebé un 8% en aquest àmbit.

Més de 90.000 habitatges de la demarcació de Lleida es van construir fa més de 50 anys. Això provoca un increment de la demanda de rehabilitació d'habitatges, però el sector de la construcció no pot assumir-ho per falta de treballadors. Així ho ha explicat a Ua1 Lleida Ràdio el president del Gremi de la Construcció de la província de Lleida, Josep Maria Gardenyes, que ha dit que cada cop fa falta més mà d’obra. Els motius que ho expliquen, segons el president, són falta de formació i la manca de treballadors joves qualificats. "Som un pais que sembla que, si no tenim estudis universitaris, no som ningú. I és veritat que els estudis són molt importants, però la FP dignificada, ben treballada i preparada és una opció de vida molt bona", afirma Gardenyes, que afegeix que "no és sostenible una societat sense treballadors ben formats".

Gardenyes assegura que són necesàries reformes "en temes d'eficiència energètica, accessibilitat, estructures, revestiments de façanes..." i diu que "s'hauria de fer una aposta". Per tot plegat, creu que és necessari "dignificar la formació professional i fer el sector més atractiu" per tal d'atreure més joves a l’àmbit de la construcció.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.