Notícies

Lleida manté un creixement econòmic del 2,3% però se situa per sota de la mitjana catalana

ACN

El catedràtic Josep Oliver apunta que la sortida de la crisi es focalitza a l'eix de la costa i que encara li costarà una mica arribar al ''rerepaís'

Les terres de Lleida mantenen per segon any consecutiu un creixement econòmic del 2,3%, però se situen per sota de la mitjana catalana. La Val d'Aran, amb un 4,8%, i el Pla d'Urgell amb un 3,4% són les comarques que creixen en línia amb la mitjana catalana, del 3,4%, o per sobre. Per contra, el sector primari és el que registra una major davallada, amb un -2,3%.

Aquestes dades s'extreuen de l'Anuari Econòmic Comarcal 2016 de BBVA i Catalunya Caixa. Un dels autors és el catedràtic emèrit d'Economia Aplicada de la UAB, Josep Oliver, que ha apuntat que la sortida definitiva de la crisi es produirà el 2018, tot i que a les terres de Ponent encara costarà que es pugui percebre.

Segons Oliver, a Lleida, el creixement del sector privat té lloc principalment en l'hostaleria, el comerç i el transport, vinculats tots ells a la ''bonança turística'' exterior i interior. Així mateix, cal sumar-hi la ''gran capacitat competitiva en l'àmbit internacional'' que ha fet saltar ''l'escala de les exportacions'' amb un paper rellevant del sector alimentari.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.