Notícies

Lleida Lliure de Franquisme presenta una demanda al jutjat contra la Paeria pel nomenclàtor franquista de nou carrers

Consideren que l'Ajuntament incompleix la llei de Memòria Històrica i aporten 45 documents que acrediten la seva denúncia

La plataforma Lleida Lliure de Franquisme ha presentat aquest divendres una demanda al Jutjat contenciós pel nomenclàtor franquista dels carrers de Lleida. Consideren que l'Ajuntament de Lleida està incomplint la llei de Memòria Història. Aquesta demanda estava prevista que es formalitzés el 18 de juliol passat, però el jutge va suspendre temporalment el termini perquè, tal com explica la plataforma, la Paeria no havia presentat tota la documentació requerida, que ara sí que ha aportat.

La demanda s'ha presentat després que el jutjat contenciós de Lleida va acceptar el recurs presentat el passat 20 de març per col·lectius polítics, memoralístics i sindicals aplegats al manifest Lleida Lliure de Franquisme en què denunciaven el "silenci administratiu" a la petició que el grup municipal de la Crida per Lleida - CUP va fer a Alcaldia per la substitució dels nou carrers amb noms de reconeguts franquistes (Alcalde Areny, Alcalde Montanya, Alcalde Sangenís, Sangenís Bertran, Lluís Besa, Alcalde Recasens, Germans Recasens, Carmelo Fenech i Juan Manuel Nadal i Gaya).

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.