Notícies

L'Espai Macià incorpora el llegat de la revista local 'Horitzó', dels anys 30

La revista d'informació setmanal es va centrar en la informació de les Borges Blanques

L’Espai Macià de les Borges Blanques es fa ressò de la vida política i social dels anys 30 a la capital de les Garrigues.

L’equipament cultural ha incorporat setanta-un números de la revista local ‘Horitzó’, un butlletí d’informació setmanal que es va publicar entre els anys 1932 i 1936 i que va aconseguir gran popularitat entre els veïns del municipi. La revista, escrita en català, inclou informació detallada del moviment polític i la vida social dels anys 30 a les Borges Blanques. Els documents formen part de l’arxiu Pere Mies, donat a l'ajuntament per part de la seva família i que ara s’està catalogant.

La publicació, una revista de la Federació de Joves Cristians de Catalunya lligada al sector catòlic del carlisme local però amb fortes conviccions catalanistes, inclou lliçons d’història de Catalunya, ensenyament del català, crònica política i social, esdeveniments destacats com naixements i defuncions a les Borges i informació esportiva i dels mercats, amb detalls del preu de productes com l’oli i el panís, entre altres.

La revista va ser editada per Víctor Martí, un dels ideòlegs i mecenes del projecte que va ser afusellat durant la Guerra del 1936-1939.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.