Notícies

L'Escola de Capacitació Agrària d'Alfarràs acull la presentació d'una màquina pionera per lluitar contra les gelades de fruita

Escola Agrària d'Alfarràs

El principal avantatge d'aquest aparell és l'estalvi econòmic que suposa per als agricultors respecte al reg antigel o les torres de ventilació

L'Escola de Capacitació Agrària d'Alfarràs ha acollit aquest dimecres la presentació d'una màquina per lluitar contra les gelades de fruita. El principal avantatge d'aquest aparell és l'estalvi econòmic que suposa per als agricultors respecte al reg antigel o les torres de ventilació.

L'aparell, provinent de Bèlgica, és el primer del seu estil. Aquest es pot posar en funcionament faci la temperatura que faci, i això pot ser molt avantatjós per lluitar contra les gelades. Segons Josep Maria Tomàs, president de la Cooperativa d'Alfarràs i propietari d'una de les dues màquines d'aquest tipus que hi ha a les comarques de Lleida, aquest aparell és "molt més barat" que posar el reg antigel o una torre de ventilació, ja que amb aquesta màquina es poden cobrir entre 7 i 8 hectàrees si es programa el circuit que s'ha de fer.

Un altre dels avantatges de la màquina és que també serveix per pol·linitzar la fruita si el temps no acompanya. Per tot plegat, Tomàs creu que en els pròxims anys és una tecnologia que pot proliferar als camps lleidatans.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.