Notícies

Les subvencions als clubs lleidatans centren el debat sectorial d'esports d'Ua1 Lleida Ràdio

Ua1 Lleida Ràdio

El següent debat electoral d'Ua1 Lleida Ràdio serà aquest divendres, a les 10 del matí, amb els candidats a l'alcaldia de Balaguer

Les subvencions als clubs lleidatans ha estat un dels temes que ha centrat el debat sectorial d'esports fet per Ua1 Lleida Ràdio amb motiu de les eleccions municipals. Un debat moderat per Antoni Laso en el qual hi han participat tots els grups amb presència a l'Ajuntament de Lleida.

El número 7 de la llista del PSC, l'atleta Jackson Quiñónez, creu que cal donar suport a l'esport de base, i afegeix que això es pot fer ajudant als clubs a aconseguir el seu propi finançament. "Posem a disposició dels clubs tota l'ajuda i tots els contactes que els puguin servir per aconseguir ajuts de l'empresa privada, perquè el pressupost és limitat", i afegeix que "no hem d'oblidar-nos de l'esport de base, l'escola, els adolescents... que són els que ens portaran en el futur a ser més notoris".

Des de Junts per Lleida, el número 3, Paco Cerdà, aposta per un control més exhaustiu dels ajuts concedits per saber com es gasten els diners que aporta la Paeria. "No posaria en el mateix sac totes les entitats d'esport d'elit de Lleida, perquè n'hi ha que són absolutament exemplars, i altres que necessitarien una auditoria cada any", diu Cerdà, i afegeix que "la Paeria dóna uns diners, que a vegades són molts, i hem de saber en què es gasten, si es gasten bé i si arriben o no arriben".

Segons Jose Luis Osorio, número 3 de la formació, "l'esport d'elit és bàsic, perquè no hem d'obviar que els grans grups que representen la ciutat passegen el nom de Lleida per tot el món i això té un retorn econòmic i social, però no hem d'oblidar l'esport de base, perquè els clubs més modestos a nivell de barri estan fent una tasca molt gran i molt important".

Ignasi Amor, número 7 d'ERC, considera que la transparència ha de ser el principal criteri que regeixi les subvencions, així com el control. "Una subvenció ha de tenir un control, i sobretot un retorn social per la ciutadania. Pot ser que el camp pugui estar obert més hores perquè la gent hi pugui accedir o de mil maneres", afegeix Amor.

Per part de la Crida per Lleida, la número 3 de la candidatura, Eva Lega, creu que cal fixar "criteris objectius i clarament avaluables" per a la concessió d'ajuts en funció de "quin és el retorn que tenen per la ciutadania". "No diem que no s'ajudi, perquè l'esport d'elit també és important, perquè és un mirall pels joves, però potser hauríem de parlar dins d'una altra taula, la de la promoció econòmica i el turisme d'esdeveniments", explica Lega.

Miquel Barniol, número 9 del PP, afirma que l'esport d'elit és fonamental a Lleida, i aposta per un sistema de mecenatge, ja que considera que "hi ha una xarxa d'empreses en el món esportiu i associatiu que pot ajudar i oferir possibilitats econòmiques als atletes o als clubs que ho necessitin".

Macià Pelegrí, número 6 del Comú de Lleida, també creu que l'esport d'elit és important, però que l'ajuntament ha de pensar en tots els seus ciutadans. Per això, aposta per introduir criteris inclusius a l'hora de concedir subvencions. "L'esport femení actualment és un boom, i això s'ha d'introduir a l'hora de donar subvencions, amb criteris com quantes dones hi ha a la junta directiva, quants equips femenins hi ha..." diu Pelegrí, que creu que un altre criteri hauria de ser la inclusió social, amb criteris com "quantes seccions hi ha que fomentin la inclusió social de col·lectius marginals, amb discapacitat o de difícil pràctica".

El següent debat electoral d'Ua1 Lleida Ràdio serà aquest divendres, a les 10 del matí. Hi participaran els candidats a l'alcaldia de Balaguer en aquestes eleccions municipals i estarà moderat per Sergi Guiu.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.