Notícies

"Les fallaires de la Pobla", l'editorial de la Miriam Garcia a l'Informatiu Migdia

ACN

Aquest any, per primera vegada, les dones han pogut portar falles al Pirineu. Han estat 9 noies que ho han fet a la Pobla de Segur. S'han vestit amb camisa blanca i faixa vermella i, amb la torxa encesa al coll, han baixat, tal com sempre ho havien fet els homes, del cim de la muntanya fins a la Pobla.

Un dels principals reptes per als organitzadors ha estat com incorporar les dones a la festa per tal de mantenir l'estètica. Per això es va acordar que totes les persones que baixen falles, fossin homes o dones, anirien vestits de fallaires, i les pubilles que els esperen a l'arribada al poble, de catalanes. Així, aquest any s'han vist pubilles i fallaires juntes en processó fins a l'església.

Una gran notícia, sobretot per a les noies i joves del Pirineu, que veuen complert el seu desig de participar de les tradicions del seu territori. I que poden fer-ho en igualtat de condicions respecte als homes.

El següent pas, potser, serà veure nois esperant a les noies per fer aquest passeig fins a l'església. Qui sap si, llavors, a ells se'ls vestirà de catalanes, amb faldilles i els cabells recollits en un ret.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.