Notícies

Les entitats que treballen amb persones amb discapacitat seguiran amb les mobilitzacions fins que se'ls millori el finançament

Ua1 Lleida Ràdio

Reclamen una solució urgent per tal de salvar la situació dels Centres Especials de Lleida, que veuen perillar la seva activitat per la pujada del Salari Mínim Interprofessional

Les entitats que treballen amb persones amb discapacitat seguiran amb les mobilitzacions fins que se'ls millori el finançament. Reclamen una solució urgent per tal de salvar la situació dels Centres Especials de Lleida, que veuen perillar la seva activitat per la pujada del Salari Mínim Interprofessional.

La setmana passada, centenars de persones es van manifestar a Lleida per reclamar un augment de les ajudes a aquestes entitats. Asseguren que, en els darrers 10 anys, els ingressos que reben per part de les administracions s'han anat reduint. Una situació que encara es veu més agreujada per la recent pujada del salari mínim fins als 900 euros. Per això, reclamen a les administracions solucions, i afirmen que no aturaran les mobilitzacions fins que aquestes arribin. "Totes aquestes mobilitzacions no s'aturen aquí. Hem de fer que la gent se'n faci ressò, que ens ajudi i tenir la col·laboració de tothom", ha dit la gerent de la Fundació ASPROS, Anna Campos, a Ua1 Lleida Ràdio.

En la mateixa línia, Teresa Benet, gerent de la Fundació ILERSIS, s'ha mostrat convençuda que les administracions "volen ajudar" al col·lectiu, i per això els emplaça a trobar una sortida al problema el més aviat possible. "Estem convençuts que tant l'administració central com el govern de la Generalitat trobaran immediatament una solució, perquè és una solució fàcil, i estem segurs que hi pateixen", afirma.

Aquesta problemàtica podria posar en perill els llocs de treball de 650 persones amb discapacitat de Lleida, que actualment es troben ocupades als Centres Especials de Treball.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.