Notícies

"Les eleccions dels trons", l'editorial de la Miriam Garcia

La setmana passada vaig estar uns dies de viatge. I en tornar, la fesomia de la ciutat havia canviat: havia començat oficialment la campanya electoral. I les pancartes amb les fotos dels candidats i els lemes de campanya ho inunden tot.
Però, malgrat que aquí estem endinsats i capficats en les nostres conteses electorals, a la resta del planeta l’esdeveniment marcat a l’agenda és el que va tenir lloc ahir a la nit: l’inici de la darrera temporada de Joc de Trons. I és que en temps en què la realitat a vegades costa de pair, són molts els que es refugien en la ficció.
Crec que no és necessari que expliqui què és Joc de Trons, perquè fins i tot aquells que han aconseguit escapar al seu visionat saben què és. I també m’estalviaré les analogies entre l’actualitat política i la sèrie d’HBO, que ja s’han fet fins a la sacietat (amb més o menys fortuna).
Només diré que, a la sèrie, la màxima és que “al joc de trons, o guanyes o mors”. I malgrat que alguns ens vulguin fer creure que això mateix és el que passarà el 28 d’abril, no s’ho acabin de creure. Perquè sovint, els que diuen aquestes coses són els que en realitat tenen molt a perdre o guanyar. Generalment, diners i cadires. I és que, si alguna cosa ens ha ensenyat la política en els últims anys, és que eleccions no és sinònim de canvi.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.