Notícies

Les dues famílies desallotjades a Rosselló tornen a casa després que els tècnics descartin afectació en l'estructura

ACN

L'esfondrament del campanar de l'església contigua ha malmès la façana de l'edifici on viuen nou persones

Les dues famílies desallotjades per precaució aquest divendres al matí, una hora abans que s'esfondrés el campanar de l'església de Sant Pere de Rosselló (Segrià), ja poden tornar a casa. Després que els operaris hagin retirat la runa, els tècnics de l'Ajuntament han entrat a l'edifici danyat per comprovar l'afectació real i si aquest era segur pels seus inquilins.

L'alcalde de Rosselló, Josep Abad, ha explicat que, segons els tècnics, no hi ha hagut afectació en l'estructura de l'edifici i que els danys es limiten a la façana, concretament a un dels balcons. Així doncs les dues famílies residents, de 5 i 4 membres cadascuna respectivament, poden tornar a casa després de l'ensurt.

El campanar s'ha esfondrat quan passaven quinze minuts de les onze del matí. Fa tres setmanes es va observar una esquerda de grans dimensions i el Bisbat de Lleida havia contractat un enginyer per avaluar la situació. Mentre s'esperava l'informe, aquest matí ha caigut una llosa que ha aixecat totes les alarmes i ha fet desallotjar immediatament la plaça i les famílies de l'edifici contigu, tal com ha explicat Abad.

El rector de l'església, Víctor Manuel Espinosa, ha lamentat que estaven a l'espera dels informes dels enginyers del bisbat per trobar solucions a l'esquerda que havia sorgit.

L'església de Sant Pere de Rosselló es va construir entre els anys 1756 i 1760, és propietat del Bisbat de Lleida i s'han fet manteniments de forma esporàdica. El darrer va consistir en una rehabilitació de la façana.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.