Notícies

Les comarques de Lleida acullen uns 390 menas, tres vegades més que el 2017

Google Maps

Els menors es troben distribuïts en una desena de centres arreu del territori i en diversos pisos tutelats

Les comarques de Lleida acullen uns 390 menas, tres vegades més que el 2017. Els menors es troben distribuïts en una desena de centres arreu del territori i en diversos pisos tutelats.

La majoria d'aquests joves arriben a través de Barcelona, i alguns també per Tarragona, des d'on es distribueixen arreu del país per intentar que no hi hagi "guetos". Contràriament al que ha passat en altres punts del país, el director dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Lleida, Joan Santacana, ha explicat a Ua1 Lleida Ràdio que a Ponent "no hi ha hagut cap mena d'incident greu, en el sentit de tenir problemes d'ordre públic o alguna circumstància semblant". Diu, però, que sí que hi ha "una percepció de la població, lògica fins a cert punt, que quan veuen pel carrer un grup de nois, la gran majoria dels quals a més són d'aspecte magrebí, es genera la percepció que hi ha alguna cosa que no funciona". Tot i això, reitera que els petits incidents que hi pot haver hagut són "com hi pot haver amb qualsevol mena de joves o adolescents, sigui quin sigui el seu origen".

Santacana ha explicat que a la capital del Segrià hi ha dos centres de primera acollida al centre de la ciutat i un altre a l'Horta. A Almacelles també hi ha un altre centre de primera acollida i un altre d'emergència, que és on els joves reben la primera atenció quan arriben des de Barcelona i on se'ls fa una revisió mèdica i de la documentació. A més, hi ha centres de segona acollida, on els joves s'allotgen, a Gimenells, Juneda, Vilanova de Meià i Torà. A banda, explica que hi ha diversos pisos distribuïts per tot el territori per a nois més "autònoms".

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.