Notícies

Les 7 persones citades a Lleida per les protestes per la detenció de Puigdemont s'acullen al dret de no declarar

ACN

Sis han estat citats per desordres públics a la concentració del 25 de març i una altra persona per un delicte de danys al tall de l'A-2 a Soses

Les 7 persones citades a declarar a Lleida per les protestes arran de la detenció de Carles Puigdemont s'han acollit al seu dret a no declarar. La majoria estan acusats de desordres públics que haurien tingut lloc durant la concentració davant la Subdelegació del Govern espanyol el 25 de març. Un dels citats també està acusat d'un delicte de danys, en aquest cas arran d'una denúncia presentada pel Ministeri de Foment per cremar rodes a l'autovia durant el tall de l'A-2 a Soses, que va tenir lloc un dia després.

Els advocats que han representat els citats, membres d'Advocacia per la Democràcia, han lamentat que desconeixen les diligències sobre el cas. Això, segons un dels lletrats, Josep Maria Pocino, vulnera el dret de defensa dels seus clients. A partir d'aquí haurà de ser el jutge instructor qui decideixi si continua tirant endavant la causa i si, per tant, s'hauran de fer declaracions als jutjats.

A les portes de les dependències policials s'hi han concentrat una vintena de persones, convocades pel Comitè de Defensa de la República (CDR) de Lleida, per mostrar el seu suport als citats.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.