Notícies

L'editorial de l'Un Dia Més

Manifestació sobiranista a Brussel·les

Manifestació sobiranista a Brussel·les, aquest dijous al matí. La policia belga calcula que entre 20.000 i 30.000 catalans, molts d'ells lleidatans, es manifestaran pel centre de la capital comunitària amb el lema "Desperta't, Europa. Democràcia per Catalunya". Els manifestants reivindiquen la llibertat d'Oriol Junqueras, Joaquim Forn i de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.
La marxa començarà a dos quarts de dotze del matí al Parc del Cinquantenari i anirà fins a la plaça Jean Rey. L'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural confien que serà un èxit i preveuen que pugui ser una de les manifestacions més grans que s'hagin celebrat mai a la ciutat.

Una nova manifestació, que en certa manera, serà també un acte polític de campanya de les forces independentistes. Un nou "tour de force" per veure quin és el nivell de mobilització.
Tot i això, val a dir que és un acte, una nova mobilització, important per veure el compromís respecte a les llistes independentistes, però hi ha uns 5 milions de votants.
La majoria d'enquestes diuen que el bloc independentista podria perdre la solidesa dels darrers comicis. Ciutadans i el PSC han fet un sprint i retallen camí. El treball als carrers de Catalunya sembla que ha fet efecte.
Veurem si la feina independentista, internacionalitzant la qüestió catalana, també ha tingut efectes positius per a les seves pretensions. Veurem, ja que la cosa està molt igualada com per saber qui serà el nou president... i amb quines banderes se n'anirà a dormir.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.