Notícies

Larrosa diu que el ''conflicte institucional'' comporta "conseqüències personals molt dures" pels polítics empresonats

ACN

L'alcalde de Lleida remarca que l'acte de la Paeria per la Diada era ''per a tothom'' i demana respecte als partits que no hi han assistit

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, afirma que el ''conflicte institucional'' que viu el país comporta "conseqüències personals molt dures". Ho ha dit durant l'acte institucional organitzat per la Paeria amb motiu de la Diada de Catalunya, que s'ha celebrat a la Seu Vella. En la seva primera commemoració de l'11 de setembre com a paer en cap, Larrosa també ha alertat del risc que aquest conflicte polític passi de les institucions a la societat. Per resoldre el problema, l'alcalde de Lleida ha apostat per treballar des de les ''institucions polítiques legítimes" que desitgen, diu, una millora de l'autogovern i del finançament de Catalunya''.

D'altra banda, l'alcalde també ha remarcat que l'acte convocat per la Paeria estava ''pensat per tothom'', i per això ha dit que respectava la decisió dels partits municipals que no hi han assistit per motius ben diferents: ERC, Crida-CUP, C's i PPC.

L'acte ha comptat amb l'historiador Jaume Barrull com a pregoner, que ha centrat el seu parlament en fer una reflexió acadèmica sobre la situació actual des de la perspectiva històrica del que ha representat el dret a l'autodeterminació que ''és una de les reivindicacions d'una part important de la població catalana''.

L'acte ha començat amb la tradicional ofrena de flors a la muralla de la Seu Vella i com a novetat, enguany s'ha traslladat posteriorment a la 'Casa de la Volta' del mateix monument. El canvi ha permès que l'acte s'hagi pogut celebrar a l'ombra i també amb cadires pels assistents. Malgrat tot, l'acte ha comptat amb poca assistència per part de la ciutadania.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.