Notícies

L'anàlisi d'ADN ha permès identificar els primers propietaris de gossos que no han recollit les femtes a la Seu d'Urgell

ACN

Les multes per aquesta infracció oscil·len entre els 500 i els 2.000 euros en els casos més greus

La Seu d'Urgell ha identificat en un mes a cinc propietaris de gossos que no han recollit les femtes dels animals de l'espai públic. Les multes poden anar dels 500 als 2.000 euros en els casos més greus, quan la defecació ha estat localitzada en zones de joc infantil.

De les 35 mostres que s'han enviat fins ara a un laboratori especialitzat en l'anàlisi d'informació genètica, ja se n'han rebut resultats de la meitat i, d'aquestes, en gairebé un 30 per cent dels casos s'ha pogut determinar amb claredat l'animal al qual pertanyen. Aquestes seran les primeres sancions després de la fase informativa de la campanya. Un operari municipal, Bautista Álvarez, assegura que ja s'estan notant els primers efectes de la campanya, i que cada cop es veuen menys excrements de gos pel carrer.

A banda de les denúncies, la Policia Local també ha obert tres expedients sancionadors a persones que encara no han facilitat les dades d'ADN de les seves mascotes. El termini per fer-ho de manera voluntària va acabar el passat mes d'abril, i des de llavors s'han registrat 835 gossos, un 62% dels que estan censats al municipi.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.