Notícies

L'Ajuntament de Lleida vol habilitar l'entorn del monestir de Sant Ruf per fer-lo accessible a la ciutadania

Posteriorment, el consistori estudiarà quines actuacions de conservació i rehabilitació s'hi poden dur a terme

L'Ajuntament de Lleida vol habilitar l'entorn del monestir de Sant Ruf amb l'objectiu de fer-lo accessible a la ciutadania. Posteriorment, el consistori estudiarà quines actuacions de conservació i rehabilitació s'hi poden dur a terme.

Així s'ha donat a conèixer durant el Consell Municipal del Patrimoni de Lleida, celebrat aquest dimecres. Recordem que la Paeria va arribar a un acord de cessió amb els propietaris del monestir, el qual se signarà en les properes setmanes. Serà llavors quan es comenci la primera fase d'actuacions en l'equipament que, tal com ha explicat el tinent d'alcalde Fèlix Larrosa, té com a objectiu posar en valor l'espai. Això consistirà a facilitar l'accés dels visitants, oferint una interpretació de l'espai, i habilitant també zones d'aparcament i enjardinament. Posteriorment, el consistori estudiarà quines són les necessitats de l'equipament en l'àmbit de la conservació, i quines mesures s'hi poden dur a terme, amb l'ajut d'altres administracions.

Durant el Consell de Patrimoni també s'ha presentat el projecte elaborat per l'equip municipal d'arquitectura per a la recuperació del Departament de Santa Cecília del cementiri municipal. En aquest sentit, Larrosa ha manifestat que s'està parlant amb els propietaris dels nínxols per estudiar el trasllat de les restes enterrades mentre duren les tasques, les quals podrien tornar a l'espai un cop finalitzada la recuperació, si així ho desitgen. Larrosa també ha apuntat que, en el marc del projecte de conservació d'aquesta part del cementiri, s'estudia també un sistema per recuperar les lloses existents.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.