Notícies

L'Ajuntament de Lleida no canviarà el nom del carrer Marqués de l'Ensenada perquè els veïns de Llívia no hi estan d'acord

El canvi sorgeix de la Plataforma 8 d'abril en considerar-lo un "genocida" per promoure "l'extermini" del poble gitano l'any 1749

L'Ajuntament de Lleida no canviarà el nom del carrer Marqués de l'Ensenada, ubicat a la partida de Llívia. El consistori es va comprometre a la modificació sempre que els veïns hi estiguessin d'acord, però aquests haurien rebutjat el canvi.

Segons ha informat la Paeria en un comunicat, membres de l'equip de govern es van reunir dimecres al vespre amb els veïns per iniciar les gestions pel canvi de nom, un fet que els veïns haurien rebutjat. La conformitat per part dels ciutadans de la partida era l'única condició que el consistori havia posat per tirar endavant la iniciativa.

Recordem que aquesta va sorgir de la Plataforma 8 d'abril, que aplega una cinquantena de joves d'ètnia gitana del barri de la Mariola de Lleida. Aquests demanen la retirada del nom de Marqués de l'Ensenada del nomenclàtor municipal en considerar una "vergonya" que aquesta persona, a qui consideren un "genocida" per promoure "l'extermini" del poble gitano l'any 1749, tingui un carrer a Lleida. El col·lectiu ha recollit més de 600 signatures de suport a la mesura i ha presentat una moció al ple municipal.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.