Notícies

L'Ajuntament de Lleida aprova el projecte de Pressupostos del 2017 amb els vots a favor de PSC, PP i Ciutadans

Els comptes sumen un import de 170 milions d'euros, amb 11,4 milions previstos per a inversions i una rebaixa de l'IBI del 2%

L'Ajuntament de Lleida ha aprovat el projecte de Pressupostos del 2017 amb els vots a favor de PSC, PP i Ciutadans. La resta de grups hi ha votat en contra i han criticat la manca de diàleg de l'equip de govern. Els comptes sumen un import de 170 milions d'euros, amb 11,4 milions previstos per a inversions i una rebaixa de l'IBI del 2%.

Des del PDCAT i Unió han valorat positivament alguns canvis, com la partida per a contractar més personal o la rebaixa de l'IBI. Tot i això, també s'han mostrat crítics amb la manca de diàleg a l'hora d'incorporar esmenes d'altres grups. Aquesta manca de diàleg també ha estat durament criticada per la Crida-CUP.

Des de l'equip de govern del PSC, la regidora d'Economia i Hisenda, Montse Mínguez, ha respost a aquestes crítiques afirmant que, si no hi hagués hagut consens i diàleg, no haurien arribat a cap acord pressupostari. Des de Ciutadans, un dels grups que ha donat suport als comptes, la regidora Ángeles Ribes ha defensat també que les esmenes dels diferents grups es van votar en comissió.

Un altre dels grups que ha donat suport als pressupostos és el PP. El seu regidor Joan Vilella s'ha mostrat convençut que l'equip de govern complirà amb els compromisos inclosos en aquests.

El regidor Carles Vega, d'ERC, ha criticat l'afirmació feta pels grups que han acordat els comptes de què es tracta d'uns pressupostos socials. Vega considera que algunes de les partides que es computen com a despesa social, com ara les de personal, no haurien de ser considerades com a tals.

Per últim, des del Comú de Lleida, el regidor Carlos González ha apuntat que la seva formació presentarà reclamacions al document aprovat aquest dimecres, en considerar que no s'ha ajustat a la llei.

A banda dels pressupostos, durant la sessió d'aquest dimecres també s'han aprovat els pressupostos de l'Empresa Municipal d'Urbanisme, amb els vots a favor de PSC, PP i C's i l'oposició de la resta de grups. També s'ha aprovat el catàleg de la Plantilla de treballadors de l'Ajuntament i els seus organismes autònoms, amb els vots a favor de PSC,PP,C's i la Crida.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.