Notícies

L'advocat de Vilanova de Sixena creu que la publicació de les fotos del trasllat de les obres del Museu de Lleida pot atemptar contra el dret a la intimitat dels guàrdies civils i funcionaris que hi van participar

ACN

Jorge Español considera que amb aquest llibre es vol "manipular" i que "no interessa a ningú"

L'advocat de Vilanova de Sixena creu que la publicació de les fotos preses al Museu de Lleida el dia del trasllat de les obres de Sixena pot atemptar contra el dret a la intimitat dels guàrdies civils i funcionaris aragonesos que hi van participar. Jorge Español alerta que, si finalment el Museu de Lleida publica el llibre amb les instantànies, hi podria haver conseqüències.

L'obra ha de recollir les fotos inèdites fetes per dos fotògrafs contractats per l'equipament, acompanyat de reflexions i vivències dels treballadors del Museu que van ser presents aquell dia. El municipi aragonès, però, ha demanat al jutge que es confisquin les imatges i que, si s'escau, es destrueixin. Español assegura que el trasllat era una operació judicial i que, per tant, no es podien prendre imatges sense el permís del jutge. Per tot plegat, considera que hi podria haver conseqüències si el llibre s'acaba publicant. "Existeix el dret a la intimitat dels funcionaris del govern d'Aragó, del mateix Museu de Lleida o de les guàrdies civils que van haver de fer aquesta operació", diu, i afegeix que recorda "perfectament" que "el lletrat del govern de l'Aragó, quan l'estaven filmant els professionals contractats pel Museu de Lleida, els va dir que no ho fessin".

Español considera també que amb aquest llibre es vol "manipular" o "fer-se el màrtir". I afegeix que el que es pot veure en aquestes imatges "no interessa a ningú".

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.