Notícies

La UGT demana més controls per detectar les males pràctiques de les ETTs en la campanya de la fruita

ACN

El sindicat també reclama que es doti de més recursos a Inspecció de Treball per poder fer aquesta tasca

La UGT demana més controls per detectar les males pràctiques de les Empreses de Treball Temporal en la campanya de la fruita. El sindicat també reclama que es doti de més recursos a Inspecció de Treball per poder fer aquesta tasca.

Aquestes ETTS són les que, en molts casos, gestionen la contractació de la campanya de la fruita per a moltes explotacions. El secretari de política social de la UGT a les Terres de Lleida, Ramon Moreno, afirma que hi ha empreses que fan bé les coses, però d'altres incompleixen amb el conveni del camp, i assegura que són aquestes males pràctiques les causants del "col·lapse" que hi ha a la ciutat de Lleida. "S'ha de controlar molt bé aquestes ETTs", diu Moreno, que explica que "el conveni col·lectiu diu que si estàs a més de 70 quilòmetres de la teva residència habitual, t'han de donar un lloc per dormir i per viure", però tot i això es troben casos de treballadors que "viuen a Lleida, i sabem d'on surten, els recullen en furgonetes, els porten als pobles, i després els tornen a Lleida".

Moreno assegura també que molts dels treballadors que arriben a Ponent ho fan molt desinformats en temes referents al conveni o als seus drets. Per això considera que la tasca que es fa des de l'Oficina Única d'Atenció als Temporers, instal·lada enguany als Camps Elisis, és molt necessària.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.