Notícies

La UDL ha ajornat la inauguració d’una mostra de 28 fotografies sobre l’1-O

Si bé les instantànies de gran format continuaran podent-se veure al claustre del Rectorat, també s’ha retallat sensiblement el temps d’exposició

Inicialment havia de ser fins entrat el març, és a dir, de 4 mesos. Però finalment passarà a una quinzena esca de dies, amb el pont de la constitució al mig. De fet, també inicialment semblava que la inauguració quedava suspesa enlloc d'ajornada, i és que tot plegat s’havia conegut a través d’un comunicat que llençava la mateixa universitat en el que inicialment no s’especificava el perquè d’aquests canvis.
Finalment, a finals d’aquest dimarts la UdL explicava a través de l’ACN que la inauguració finalment se celebrarà dilluns vinent.

Un dels 14 fotògrafs lleidatans que hi participa és Jordi Pou que ha explicat que la UdL tampoc els havia traslladat a ells els motius d’aquestes decisions. Pou, té dubtes si a aquestes alçades es pot parlar de censura, "no sé com li diriem perquè les imatges no les han retirat, estan allí i es poden veure. Retirar una cosa que ha d'estar 4 mesos i cancel·lar la inauguració i es converteix en 15 dies d'exposició, potser si que se li pot dir censura". Pou ha afegit que una de les fotos "és d'una noia fent mitja a la porta del col·legi esperant, no sé quin interès hi ha en censurar això. Hi ha moltes imatges que no és de la violència policial a l'exposició".

A hores d’ara, diversos fotògrafs i sindicats d’estudiants han explicat que mantindran la data d’inauguració inicial, és a dir, aquest dimarts a les 11 del matí.

El fotògraf lleidatà creu que aquest cas i el de la polèmica amb les imatges del Museu de Lleida el dia que la Guardia Civil s’enduia les obres tenen relació. Recordem que ell mateix recollia gràficament el que succeïa dins l’equipament lleidatà quan s’enduien les obres de Sixena. Aquest recull fotogràfic s’ha tractat de censurar per la part aragonesa del conflicte en conèixer-se que es volia presentar un llibre amb aquestes instantànies el dia que es complirà un any d’aquest fet, és a dir, el proper 11 de desembre.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.