Notícies

La Plataforma 'Lleida, Lliure de Franquisme' presenta un recurs judicial contra la Paeria per tal que retiri el nom dels carrers relacionats amb el franquisme

Ua1 Ràdio

És el primer cop a Catalunya que es presenta un recurs d'aquest tipus contra un consistori

La Plataforma 'Lleida, Lliure de Franquisme' ha presentat un recurs judicial contra l'Ajuntament de Lleida per tal que retiri el nom de 9 carrers de la ciutat relacionats amb el franquisme. És el primer cop a Catalunya que es presenta un recurs d'aquest tipus contra un consistori.

El passat mes de desembre, la Plataforma ja va requerir a l'ajuntament que retires el nom d'aquests carrers en compliment de la Llei de Memòria Històrica. Passats 3 mesos sense obtenir resposta, la tretzena d'entitats que formen la plataforma han presentat aquest recurs contenciós-administratiu demanant al jutjat que obligui l'ajuntament a retirar-los.

Segons els advocats de la Plataforma, hi ha un precedent a aquest cas que va tenir lloc a Bilbao, en el qual un particular va presentar un recurs contra l'ajuntament per la retirada d'un nom de carrer vinculat al franquisme. És el primer cop, però, que es fa una petició d'aquest caràcter en territori català.

Segons l'advocada Esther Sancho, això es deu al fet que el cas afecta una sèrie de famílies "que han tingut poder en aquesta ciutat, gràcies principalment al feixisme, i això entronca amb un compromís que l'alcalde Àngel Ros no vol trencar, o no vol fer passar per davant de la Memòria Històrica".

Des de la Plataforma recorden, a més, que el comitè d'experts creat per la Paeria va dictaminar que aquests noms de carrers estaven relacionats amb el règim franquista.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.