Notícies

La pensió contributiva mitjana dels lleidatans va augmentar uns 33 euros el 2018, arribant fins als 857 euros

ACN

L'import mitjà segueix estant molt per sota de la mitjana catalana, que l'any passat va superar per primera vegada els 1.000 euros

La pensió contributiva mitjana dels lleidatans va augmentar uns 33 euros el 2018, arribant fins als 857 euros. Tot i això, aquest import segueix estant molt per sota de la mitjana catalana, que l'any passat va superar per primera vegada els mil euros.

L'any passat, un miler més de lleidatans van cobrar algun tipus de pensió de la Seguretat Social respecte l'any anterior, situant la xifra en més de 98.000 pensionistes. D'aquestes, més de 60.000 són de jubilació, unes 25.000 de viduïtat, i la resta d'incapacitat i orfenesa.

Per sexes, un 54% de les pensions les perceben dones i un 46% homes, amb un import mitjà de 688 euros i 1.052 euros, respectivament.

Per territoris, el Segrià és la comarca lleidatana amb el nombre més gran de pensions, gairebé la meitat del total. D'altra banda, el nombre de pensions ha disminuït respecte de l'any anterior en sis comarques, baixant especialment a l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà. En canvi, a la Cerdanya i el Solsonès és on s'han produït els augments anuals més importants. Pel que fa al nombre de pensions respecte a la població, l'Aran i la Cerdanya són de les comarques amb menys pensions per cada 10 habitants.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.