Notícies

La pedregada deixa afectacions de fins al 80% en punts de la Noguera

Pere Roqué

Des d'ASAJA Lleida apunten que alguna de les explotacions afectades fins i tot haurà de dir adéu a la campanya

La pedregada d'aquest cap de setmana ha deixat afectacions de fins al 80% en punts de la Noguera. La calamarsada ha estat perjudicial per als cultius de fruita, però també tindrà repercussió en els de cereal.

Es tracta de la tercera pedregada que afecta les comarques de Lleida en les darreres setmanes, un fet inusual a la demarcació a aquestes alçades de l'any. Malgrat que no ha volgut donar dades, el president d'ASAJA Lleida, Pere Roqué, assegura que en les zones on ha tocat la pedra, l'afectació ha estat important. Els nuclis que més han patit la pedra són Ós de Balaguer, Balaguer, Albesa i Menàrguens, on l'afectació pot ser de més del 80%. Pel que fa al tipus de cultius, la per conference, les nectarines o els paraguaians es troben entre els més afectats.

Segons Roqué, alguna de les explotacions afectades fins i tot haurà de dir adéu a la campanya. Amb tot, destaca la importància d'aplicar els tractaments fitosanitaris als arbres, també en els casos en els quals el fruit s'hagi perdut, ja no només per la collita d'enguany, sinó pels danys que la pedra hagi pogut causar als arbres.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.