Notícies

La pedregada de diumenge a les comarques de Ponent ha arribat dues setmanes abans del que és habitual

Pere Roqué

Els canvis meteorològics fan cada cop més difícil per als pagesos predir l'arribada d'aquests fenòmens meteorològics

Els canvis meteorològics fan cada cop més difícil per als pagesos predir l'arribada de pedregades. La d'aquest diumenge a les comarques de Ponent ha arribat dues setmanes abans del que és habitual.

La tempesta ha afectat un gran nombre d'hectàrees pel que fa a l'extensió, però encara és aviat per valorar quin és el grau d'afectació per a la collita. En aquest sentit, el president d'Asaja Lleida, Pere Roqué, apunta que encara caldrà esperar uns dies i que dependrà de les varietats de fruita. Així mateix, explica que "cada vegada tenim efectes de tempesta més d'hora del que estàvem acostumats a les comarques de Lleida, que normalment eren de la Festa Major de Lleida en endavant", i afegeix que "aquest any ha estat el 29 d'abril quan ha començat a caure pedra, i l'any passat va ser el 31 de març". "És un cicle canviant, i que demostra que alguna cosa al temps està canviant, perquè cada vegada que ve una tempesta a partir del mes d'abril es transforma l'aigua en pedra", conclou Roqué.

Algunes de les zones més afectades per la calamarsada d'aquest diumenge són l'Horta de Lleida i Albatàrrec. La tempesta també va afectar els nuclis de Torregrossa, Juneda o les Borges Blanques.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.