Notícies

La PAH dóna l'esquena als regidors de la Paeria

El PSC vota 'no' a multar els bancs pels pisos buits, el PP s'hi ha abstingut i CiU hi ha votat a favor

Una quarantena de membre de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) han donat l’esquena a la corporació municipal de la Paeria mentre la primera tinent d’alcalde i regidora d’Urbanisme Marta Camps, intervenia al ple per argumentar el ‘no’ del PSC a incrementar les sancions als bancs amb pisos buits. La moció presentada per Convergència i Unió en nom de la PAH només ha prosperat en els punts més bàsics. Però l’equip de govern del PSC amb majoria absoluta ha rebutjat les multes de fins a 100.000 euros les entitats bancàries que acumulin pisos desocupats. El PP s’ha abstingut. En canvi, el ple ha aprovat la moció socialista que només preveu l'obertura d'expedients sancionadors als bancs després de fer-los els oportuns requeriments i quan "incompleixin de manera flagrant" la finalitat social de l'habitatge.

Els caps de llista d’ICV i ERC, Eduard Baches i Carles Vega respectivament, també s’han unit a la protesta de la PAH. En aquest sentit, el paer en cap Àngel Ros ha dit “que és una vergonya que Baches i Vega hagin donat l’esquena al ple” en la protesta de la PAH. Aquest era el moment del ple en què Marta Camps i Àngel Ros recriminaven l’actitud dels que protestaven. A més dels alcaldables d'ICV i ERC hi havia representants de la CUP i del Comú de Lleida.
El cap de l’oposició per CiU, Joan Ramon Zaballos, reclamava que, més enllà del debat, realment es treballi per trobar solucions al problema de l’habitatge.

Avui mateix l'Ajuntament de Tarragona sí que ha aprovat la moció presentada per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca per sancionar les entitats financeres amb pisos buits a la ciutat amb multes d'entre 3.000 i 900.000 euros. El text, defensat conjuntament pel PSC i ICV-EUiA, també ha rebut el suport de CiU, mentre que el PP s'ha abstingut.
D’altra banda, l’Ajuntament de Lleida també ha aprovat una moció de rebuig a la reforma de la llei de l’avortament impulsada pel ministre Alberto Ruiz Gallardón.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.