Notícies

La Paeria diu que els lleidatans reben més ingressos fiscals dels que paguen

Segons l'Ajuntament de Lleida els ciutadans van aportar durant el 2018 uns 807 euros anuals i l’ajuntament uns 980 per persona

L’informe pressupostari de l’any passat s’ha tancat aquesta setmana amb una continuada disminució de l’endeutament. L’any 2012 el deute es situava en 133 milions d’euros i actualment es de 68 milions.

La regidora d’economia de la Paeria, Montse Mínguez, ha destacat aquesta reducció del deute de l’Ajuntament de Lleida, "aquesta millora, juntament amb els baixos tipus d’interès, han fet caure també la despesa financera, de 27,6 euros per habitant el 2012 a 5 euros el 2018".

Mínguez també ha explicat que els àmbits on la Paeria ha destinat més pressupost durant l’any anterior són en educació i ocupació, en urbanisme i en serveis per la ciutat. On se n’ha destinat menys són, entre altres, al comerç, al turisme i la sanitat.

Segons el Comú de Lleida, que ha estat la primera formació a reaccionar a l’exercici, la liquidació del 2018 és fictícia perquè la Paeria no ha complert amb el 50% de les inversions previstes. El Comú ha explicat que han pressupostat moltes coses que no han acabat realitzant, i que el superàvit de 5 milions, que ha presentat l’Ajuntament, no s’adequa a la realitat.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.