Notícies

La Paeria de Lleida rebutja eliminar els noms de carrers franquistes i crearà una comissió d’experts per estudiar-ho

Comú de Lleida

PSC, C's i PP rebutgen, però, que la modificació dels noms es pugui engegar només amb el suport majoritari del plenari municipal

El debat de dues mocions sobre els noms de carrers relacionats amb la dictadura franquista ha protagonitzat el Ple de l'Ajuntament de Lleida del mes de gener. La moció proposada per CiU ha prosperat gràcies al suport del PSC, C's i el Comú, i l'abstenció del PP. El text aprovat demana iniciar una revisió del nomenclàtor de carrers dedicats a persones "que es van caracteritzar per donar suport al règim". La Comissió de carrers designarà un comitè d'experts per tal que elabori un dictamen sobre els possibles noms a substituir, que serà traslladat al Ple municipal perquè, en cas d'aprovar-se, s'iniciï el procés de substitució dels noms que es determinin.

Per contra, ha quedat rebutjada la moció d'ERC i la Crida que plantejava que la Paeria, només amb l'acord majoritari del Ple, pogués decidir iniciar la modificació de noms de carrers relacionats amb aquella etapa. En aquest cas, el nom nou s'hauria escollit mitjançant un procés participatiu.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.