Notícies

La neu ja deixa gruixos de fins a 40 centímetres al nord del país

Fan falta cadenes en una desena de carreteres del Pirineu lleidatà

La nevada que assola el nord del país des de fa unes hores ha deixat ja gruixos de fins a 40 centímetres de neu. En concret, aquest nivell s'ha aconseguit a Alòs de Balaguer (Noguera) a una cota de 1.200 metres. A Vielha, per exemple, ja es registren gruixos de 27 centímetres.

Protecció Civil manté activada la Prealerta del Pla NEUCAT, i segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) la nevada serà intensa a la Vall d’Aran i al Pallars Sobirà fins a la mitjanit.

Per a demà dissabte, l’afectació territorial es restringeix a les comarques de Vall d’Aran, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça, i es preveu que la nevada pugui ser menys intensa tot i que acumularà gruixos significatius igualment.

Pel que fa a les incidències viàries, en aquests moments hi ha més d’una desena de vies afectades per la neu a la demarcació de Lleida.

Pel que fa a les incidències viàries, a aquesta hora la carretera C-28 està tallada a l'accés al Port de la Bonaigua. Nou carreteres més del Pirineu lleidatà estan afectades per la neu i calen cadenes per circular-hi: és el cas de la N-141 entre Bossòst i la frontera francès, i el de la N-230 entre Bono, a l’Aragó, i Vielha.

També calen cadenes per circular per la C-13 i la C-147 entre Alòs d’Isil i Esterri d’Àneu, i per la C-142 entre Vaquèira i el Pla de Beret. També es circula amb cadenes en diversos trams de la L-500, L-501, L-504 i L-510.

Pel que fa al risc d’allaus, és fort per avui i per demà, i es situa en un 4 en una escala sobre 5.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.